Szeretnéd, hogy tiéd legyen az utca legfeltűnőbb előkertje? Vágysz egy igazán merész és gyönyörű kompozícióra a bejáratod elé, de nem akarsz különleges növényekkel bajlódni?

Nem is kell! Csak öltöztesd előkertedet pirosba, és meglátod, szomszédaid a csodájára fognak járni! 🙂

Iratkozz fel email listánkra, nehogy lemaradj a legfrissebb cikkeinkről és ajánlatainkról.
előkert

kép forrása: Jan S0L0 / CC BY-SA 2.0

Bemutatok neked néhány szépséget, melyeket kertészetekben könnyen beszerezhetsz, és egész nyáron át garantálják neked a vörös virágözönt. Azt javaslom, hogy a változatosság megőrzése érdekében válassz több fajta növényt, és ültesd őket csoportosan.

előkert

Egynyáriak az előkertbe

Törpe nebáncsvirág

20-30 centiméter magasra növő, bokrosodó növény, mely a tűző napot nagyon rosszul viseli, ezért félárnyékba ültesd. Gondoskodj rendszeres vízellátásáról, száraz időszakban naponta locsold meg. A bőséges virágzás érdekében érdemes hetente vagy két hetente tápoldatozni. A törődést a fagyokig tartó virágzásával hálálja meg neked.

előkert 4

kép forrása: Paul / CC BY 2.0

Paprikavirág

Szintén 20-30 centiméter magas, bokrosodó habitusú növény, melyet bátran ültethetsz tűző napra. Az előbbi növényhez hasonlóan rendszeres vízellátást és tápoldatozást igényel. Ha az elnyílt virágokat mindig eltávolítod, a növényt új virágzásra serkented, így egész nyáron át csodálhatod szépségét.

előkert

kép forrása: BlueSkyMomonga / CC BY 2.0

Kakastaréj

30-35 cm magas, bokros növekedésű növény. A napos, meleg helyet kedveli. Folyamatos öntözés mellett virágaival a fagyokig biztosítja házad előtt az élénk színfoltot.

előkert 5

kép forrása: CH.SR / CC BY-NC 2.0

Rézvirág

Napos helyre ültesd. Vízigénye közepes, de aszályos időszakban mindenképpen öntözd. Hetente vagy két hetente juttass ki neki tápanyagot, és az elszáradt virágokat rendszeresen vágd le, így egészen októberig folyamatos virágzásra serkented.

előkert 6

kép forrása: Chris Gladis / CC BY-ND 2.0

Évelők az előkertbe

Piros cickafark

Az előbbieknél termetesebb, 50-60 cm magas, bokros habitusú, egész nyáron át virágzó növény. Napos helyre ültesd, száraz időszakban pedig rendszeresen öntözd. Késő ősszel a föld felett vágd vissza töveit.

előkert 7

kép forrása: Shihmei Barger 舒詩玫 / CC BY-NC-ND 2.0

Sásliliom

Ugyan virágai csak egy napig nyílnak, de folyamatosan hozza új bimbóit, így csaknem egész nyáron át virágzik. Az ember azt gondolná erről az előkelő megjelenésű növényről, hogy sok gondozást igényel, pedig ez nem így van. Napos és félárnyékos helyre is ültetheted, talajban nem válogatós. Rizómás gyökereiben vizet tárol, ezért jól viseli a szárazabb időszakokat is. Az elszáradt szárakat távolítsd el, ősszel pedig a teles lombját vágd vissza.

előkert 8

kép forrása: F. D. Richards / CC BY-SA 2.0

Méhbalzsam

Általában 100-120 cm magasra nő, tápdús talajban évről évre nagyobb bokorrá fejlődik. Levelei fűszeres-citrusos illatúak, virágai egész nyáron át pirosan izzanak. Napos, félárnyékos helyre ültesd, száraz időszakban meghálálja az öntözést.

előkert 9

kép forrása: Trevor Pittman / CC BY-ND 2.0

Piros sarkantyúvirág

Szép bugavirágait 60-80 cm magasan hozza. Napos, meleg helyet és jó vízáteresztésű talajt igényel, a pangó vizet rosszul tűri. Bár jól bírja a szárazságot, hosszabb csapadékmentes időszakokban öntözd meg. Virágzás után bátran vágd vissza, így hamarosan újabb virágokkal örvendeztet meg.

előkert 10

kép forrása: Steve Slater / CC BY 2.0

Cserjék az előkertbe

Romantikus és egyben hivalkodó előkerted tudsz varázsolni rózsákkal vagy piros virágú hortenziákkal is. Az előbbi a napos helyeket kedveli, míg a hortenzia inkább félárnyékban érzi jól magát. Savanyú talajokon vöröses, lúgos, meszesebb talajokon pedig rózsaszínes árnyalatú lesz virága.

előkert 11

kép forrása: Will Bakker / CC BY-SA 2.0

előkert 12

kép forrása: 영철 이 / CC BY-SA 2.0

Figyelemfelkeltő összeállítás

Ha mindez még nem elég, és szeretnéd igazán különleges és kacér színkavalkáddal megbotránkoztatni az utca lakóit, ültess piros növényeid közé lila virágokat! 😉

előkert 13

kép forrása: Deb Nystrom / CC BY 2.0

előkert 14

kép forrása: Jon Sullivan / CC BY-NC 2.0

előkert 15

kép forrása: harum.koh / CC BY-SA 2.0

előkert 16

kép forrása: Diane Byrne / CC BY-NC-ND 2.0

a

Ha érdekesnek találtad cikkünket, a lenti facebook gombra kattintva már meg is tudod osztani barátaiddal! 🙂

főkép forrása: alcidesota@yahoo.com-OFF-For Several Months / CC BY-NC 2.0

út a kerthez profilkép

A legfrissebb trendek, kreatív ötletek és a legújabb ajánlataink - egyenesen az email postaládádba!

Add meg az email címedet, ahova küldhetjük!

Sikeresen feliratkoztál! Üdv közöttünk :)

Share This