Biztos vagyok benne, hogy bármikor kilépsz a kertedbe, a nyári napsütésben ragyogó virágok mindig jó kedvre derítenek. 😉
De miért ne lehetne ezt a vidám, nyári hangulatot becsempészni az otthonodba?
Ahelyett, hogy hagynád elhervadni a kertet színesbe borító virágokat, inkább használd fel őket a konyhádban.
Kép forrása: askabir / CC BY 2.0
A friss virág a legolcsóbb és mégis talán a legkülönlegesebb módja annak, hogy a születésnapi tortát, süteményeket, salátát vagy a vendégeidnek felszolgált italokat díszítsd.
De készíthetsz a színes virágszirmok felhasználásával jégkockát vagy házi készítésű jégkrémet is.
Kép forrása: vigilant20 (דָרוּך) / CC BY-NC-ND 2.0
Díszítés ehető virágokkal
Mielőtt még begyűjtenéd a virágokat, hadd adjak néhány jó tanácsot neked! 😉
1.Csak azokat a növényeket használd fel, amelyekről biztosan tudod, hogy nem mérgezők.
2.A te kertedben is biztosan megtalálható néhány fogyasztásra alkalmas virág. Ezekben az a szuper, hogy biztosan nem okoznak problémát, ha hozzáérnek az ételekhez. Ráadásul finom, néha érdekes ízük még különlegesebbé teszik a feltálalt ételeket és italokat.
3.Ha rendszeresen permetezel kertedben vegyszerekkel, ne használd fel a szirmokat még díszítésre sem.
4.Kismamáknak és allergiásoknak inkább ne kínálj fel virágokat.
Kép forrása: Jessica Lucia / CC BY-NC-ND 2.0
5.Csak ép és egészséges virágokat gyűjts be.
6.Ellenőrizd le, hogy nincsenek-e rajtuk kártevők vagy betegségre utaló tünetek.
Kép forrása: Romel Sanchez / CC BY 2.0
7.Felhasználás előtt szedd ki a virágokból a porzókat, bibéket, mert ezek rossz ízűek lehetnek.
8.Azt még érdemes tudnod, hogy minél illatosabb egy virág, annál erőteljesebb az íze.
Kép forrása: Yelp Inc. / CC BY-NC-ND 2.0
Ehető virágok listája
És most jöjjenek a virágok, melyeknek szirmait bátran használhatod díszítésre. Ha pedig kíváncsi vagy az ízükre, nyugodt szívvel meg is kóstolhatod őket. 😉
Almafa virága
Árvácska
Kép forrása: Alejandro Bayer Tamayo / CC BY-SA 2.0
Bársonyvirág
Kép forrása: Cerlin Ng / CC BY-NC-ND 2.0
Bazsarózsa
Kép forrása: Dieter Karner / CC BY 2.0
Bodzavirág
Borágó
Búzavirág
Dália
Kép forrása: pnay_gem / CC BY-NC-ND 2.0
Fehér akác
Kép forrása: Laurent Breillat / CC BY-NC-ND 2.0
Fukszia
Kép forrása: Maja Dumat / CC BY 2.0
Ibolya
Kínai ehető krizantém
Kép forrása: Shihmei Barger 舒詩玫 / CC BY-NC-ND 2.0
Körömvirág
Kép forrása: Emma Cooper / CC BY-NC 2.0
Közönséges orgona
Levendula
Metélőhagyma
Kép forrása: Shihmei Barger 舒詩玫 / CC BY-NC-ND 2.0
Oroszlánszáj
Kép forrása: Carly Schwartz / CC BY-NC-ND 2.0
Rózsa
Kép forrása: Luc / CC BY-NC 2.0
Sarkantyúka
Kép forrása: Maja Dumat / CC BY 2.0
Sásliliom
Százszorszép
Szegfű
Tökvirág
Kép forrása: Aaron Gustafson / CC BY-SA 2.0
Tulipán
Kép forrása: Samantha Durfee / CC BY-NC-ND 2.0
Ha érdekesnek találtad cikkünket, a lenti facebook gombra kattintva oszd meg barátaiddal is. 🙂